A mozsár nem egy hétköznapi konyhai eszköz, kacat, porfogó, esetleg egy szép emlék. A Himalája sómozsár egy exkluzív, különleges, rendkívüli lehetőség. Az egészségtudatos ételkészítés kitűnő segédeszköze.
Mire jó a Himalája Só Mozsár?
Számos előnye mellett a mozsár egyik legjobb tulajdonsága, hogy gyors, hatékony, és könnyű tisztítani.
A Himalája só mozsár és a törő anyaga egyaránt teljesen természetes anyagból készült. Az aprítógépekkel szemben használatakor ép marad, nem roncsolódik a fűszernövények sejtfala, így elkerülhető a kesernyés, vagy egyéb mellékízek megjelenése. Törhetünk benne fűszernövényeket, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, mentát – egyedi, friss, saját fűszerkeveréket alkothatunk meg, akár az évszakoknak megfelelően. A lényeg: a harmónia. Zúzhatunk benne magvakat, diót, mandulát, mogyorót, pisztáciát. Használhatjuk mákhoz, fokhagymához. A mozsárban készíthetünk szószokat, krémeket, pácokat, ééés: PESTO-t!
Egy fontos dologról talán még nem esett szó: a Himalája só mozsár és törő használata hihetetlenül egyedi, professzionális érzés, a konyhában magabiztosságot ad a kevésbé gyakorlott szakácsoknak is.
Ez egy valódi életérzés!
Számos előnye mellett a mozsár egyik legjobb tulajdonsága, hogy gyors, hatékony, és könnyű tisztítani.
A Himalája só mozsár és a törő anyaga egyaránt teljesen természetes anyagból készült. Az aprítógépekkel szemben használatakor ép marad, nem roncsolódik a fűszernövények sejtfala, így elkerülhető a kesernyés, vagy egyéb mellékízek megjelenése. Törhetünk benne fűszernövényeket, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, mentát – egyedi, friss, saját fűszerkeveréket alkothatunk meg, akár az évszakoknak megfelelően. A lényeg: a harmónia. Zúzhatunk benne magvakat, diót, mandulát, mogyorót, pisztáciát. Használhatjuk mákhoz, fokhagymához. A mozsárban készíthetünk szószokat, krémeket, pácokat, ééés: PESTO-t!
Egy fontos dologról talán még nem esett szó: a Himalája só mozsár és törő használata hihetetlenül egyedi, professzionális érzés, a konyhában magabiztosságot ad a kevésbé gyakorlott szakácsoknak is.
Ez egy valódi életérzés!
Hogyan használható a Himalája sómozsár?
Ha többféle dolgot szeretnénk a mozsárban törni, zúzni, lehetőség szerint a keményebb, nehezebben zúzható hozzávalókat vegyük előre, ezt követően adagoljuk hozzájuk a puhábbakat, majd a folyékony anyagokat. Az igények függvényében a zúzás megkönnyítésére a folyamat közben is adagolhatunk pl. olívaolajat, ecetet, balzsamecetet. Amennyiben készítés közben folyadékot is használunk, sót ne keverjünk külön a hozzávalókhoz, mivel a mozsár anyagából oldódik egy kis mennyiség – így elkerülhetjük, hogy túlzottan sós legyen az étel.
Óvakodjunk a mozsártörő nedves, olajos kézzel történő használatától! Kicsúszhat a kezünkből, ami a súlya miatt balesetveszélyt okozhat!
Használat után a só mozsár és a törő nedves szivaccsal tisztítható, meleg vizes öblítést követően töröljük szárazra, így tároljuk.
Óvakodjunk a mozsártörő nedves, olajos kézzel történő használatától! Kicsúszhat a kezünkből, ami a súlya miatt balesetveszélyt okozhat!
Használat után a só mozsár és a törő nedves szivaccsal tisztítható, meleg vizes öblítést követően töröljük szárazra, így tároljuk.
Méretei:
átmérő: 15.5 cm,
magasság: 8.5 cm,
súly: kb. 1.8 kg